Krans coaching

….voor de verandering!!!

Zien

zienOp het plaatje kun je zien hoe onze ogen, vastzitten aan en in ons lijf en hoe het verbonden is met onze elektronische bedrading: de hersenen.  Het is natuurlijk heel erg interessant om te zien en er over te lezen maar wat heb je er aan als je geen oogarts bent of hersenchirurg om dat te weten en: Wat kan je er mee?

Weet je dat je alles wat je ziet, ondersteboven ziet? Je ogen zien alles zoals jij het ziet als je naar de bolle kant van een lepel kijkt, ondersteboven. Je hersenen zetten dat beeld vervolgens ondersteboven zodat wij het met de goede kant boven kunnen zien, gaaf toch!

Sommige mensen zijn vooral bezig met “wat er te zien valt”. Zij verwerken bijna alles wat ze meemaken op een visuele manier en als zij over hun eigen ervaringen vertellen, gebruiken zij vaak visuele termen. Hun voorkeurszintuig is Zien, de V in VAK O/G.

Zintuigen

Visueel, Auditief, Kinestetisch, Olfactoir en Gustatoir en zien, horen, voelen en doen, ruiken en proeven.

Visuele termen zijn behalve het voor de hand liggende kijken en zien ook uitdrukkingen zoals: “ik heb er geen beeld bij” of  “ik zat in een slechte film”. Een uitgebreide lijst van visuele woorden en uitdrukkingen, staat hier : Overzicht visuele woorden en uitdrukkingen

Als je aan mensen met deze voorkeur iets wilt overdragen dan doe je dat door juist de visuele woorden en uitdrukkingen te gebruiken. Het effect van jouw boodschap is dan veel groter en dat is toch wat we willen met communicatie, dat de boodschap overkomt?

 Cliënt: ‘Dat luistert heel nauw’ – Therapeut: ‘Alleen ogenschijnlijk’. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Alle informatie die je zoekt

Blogstatistieken

  • 1.514 hits
%d bloggers liken dit: